Annie Archimandritou

Annie Archimandritou

Εικαστικές Τέχνες: Ζωγραφική/ Φωτογραφία/ Εγκατάσταση/ Γλυπτική

 

Γεννήθηκα και ζω στην Λάρισα. Είμαι χημικός μηχανικός, τεχνικός διευθυντής σε βιομηχανία τροφίμων.

 

Μαθήτευσα επί 2 χρόνια στην τέχνη του κλασσικού ψηφιδωτού, στην Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, αλλά πλέον είμαι προσανατολισμένη στο σύγχρονο ψηφιδωτό. 

 

Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το ψηφιδωτό, με συνεπήρε αυτή η μοναδική μυρωδιά που ελευθερώνει κάθε φυσικό υλικό, όταν το σπας σε μικρότερα κομμάτια για να το κάνεις ψηφίδα. Η μαγεία κρατά ακόμη. Έχοντας μετατρέψει  το εργαστήριο μου σε ένα μικρό «νταμάρι», ξεχνιέμαι ώρες στην προσπάθεια να συνδυάσω τα διάφορα πετρώματα ανάλογα με την υφή και το χρώμα που προβάλλουν όταν τα βρέχω.

Προερχόμενη από τον χώρο της βιομηχανίας, όπου εργάζομαι  σαν χημικός μηχανικός, με ενθουσιάζει η διαδικασία του συνδυασμού, της ανάμιξης και κατεργασίας με τα χέρια μου αδρών, πρωτογενών, φυσικών υλικών. 

Έτσι στα έργα μου χρησιμοποιώντας μέταλλα, μάρμαρο, τσιμέντο, πέτρα ή υαλόμαζα , ενθέτω παλιά εργαλεία, βίδες, ρουλεμάν, γρανάζια, και ότι άλλο αφήνει σαν άχρηστο η βιομηχανική παραγωγή.

 

Συμμετέχω με το έργο «μιτοχόνδριον». Είναι άμεσο ψηφιδωτό διαστάσεων 42χ53 cm, κατασκευασμένο με ψηφίδες κομμένες στο χέρι από μάρμαρο, γρανίτη, τεχνογρανίτη, χαλίκι, πέτρα θαλάσσης, καθρέφτη, όνυχα, σχιστόλιθο, αζούλ μακαούμπα, αλουμίνιο.


Συμμετέχει στο Athens Fringe Live με το:

human force

Εικαστικές Τέχνες: Ζωγραφική/ Φωτογραφία/ Εγκατάσταση/ Γλυπτική
Χώρος: Βρυσάκι
Ημερομηνία: Δευ, 2013-06-17 11:00 - Κυρ, 2013-06-23 20:00
human force

άμεσο ψηφιδωτό με σχιστόλιθο Καρύστου

Συντελεστές

Άννυ Αρχιμανδρίτου

Gallery

Video

See video