Kristin Kotsé

Kristin Kotsé

Εικαστικές Τέχνες: Ζωγραφική/ Φωτογραφία/ Εγκατάσταση/ Γλυπτική

Συμμετέχει στο Athens Fringe Live με το:

Ο πολιτισμός είναι το μέσον

Εικαστικές Τέχνες: Ζωγραφική/ Φωτογραφία/ Εγκατάσταση/ Γλυπτική
Χώρος: Βρυσάκι
Ημερομηνία: Δευ, 2013-06-10 11:00 - Κυρ, 2013-06-16 20:00
Ο πολιτισμός είναι το μέσον

Το έργο αυτό ονομάζεται «Ο Πολιτισμός είναι το μέσον» και είναι εμπνευσμένο από την ιδέα  της Αστικής Αναγέννησης ,η όποια θέλει οι κοινωνίες να στρέφονται στο Πολιτισμό για να ξεπεράσουν την οικονομική και κοινωνική κρίση που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Αποτελείται από μια πινακίδα και από ένα κουτί.  Στην πινακίδα ,χρησιμοποίησα ένα κείμενο που παραπέμπει σε ‘’κανόνες συμπεριφοράς ‘’ τους οποίους συναντάμε σε διαφόρους δημοσίους χώρους  και συχνά ορίζουν  κάποιους περιορισμούς στους επισκέπτες. Οι φράσεις  που πλαισιώνουν τις λέξεις «ελπίδες» και «hope» διαχειρίζονται τις έννοιες αυτές σαν να είναι κάτι απτό ,σαν να είναι αντικείμενα.Χρησιμοποιώντας την έννοια της ελπίδας  μέσα στο κείμενο αυτό , αντιστρέφεται  η αρνητικότητα της αρχικής εντύπωσης και το έργο αποκτά  μια θετική πλευρά ενώ  προτρέπει το κοινό να εμπιστευτεί τον πολιτισμό.

Η χρήση του κουτιού με την μορφή της κάλπης ,δίνει μια κοινωνικοπολιτική διάσταση στο έργο ,καλώντας τον θεατή να πάρει μέρος σε μια εικονική ψηφοφορία  μέσα από την οποία θα μπορέσει να εμπιστευτεί τις ελπίδες του στο πολιτισμό ,ώστε να επιτευχτεί η κοινωνική αλλαγή .

Τέλος ,η ουδετερότητα του λευκού  και η αυστηρότητα του μαύρου ,έρχονται σε αντίθεση με το κόκκινο χρώμα ,με το οποίο  υπογραμμίζονται οι λέξεις ελπίδες και πολιτισμός ,και το όποιο χρησιμοποιείται για να δηλώσει πάθος και ενθουσιασμό.

Συντελεστές

Κοτσεκίδου Χριστίνα