Ιωάννα Γερακίδη

Ιωάννα Γερακίδη

Εικαστικές Τέχνες: Ζωγραφική/ Φωτογραφία/ Εγκατάσταση/ Γλυπτική

Γερακίδη Ιωάννα

Έτος γέννησης: 1992

2010- Σήμερα: Προπτυχιακό στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

2010- 2012: Συντάκτης στο free press περιοδικό Καλειδοσκόπιο, στις στήλες Κινηματογράφου, Θεάτρου, Μουσικής και Εικαστικών.

2011- 2012: Επιμέλήτρια της στήλης του Θεάτρου στο free press περιοδικό Καλειδοσκόπιο.

Σεπτέμβριος 2011: Εθελοντική εργασία στο φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες πρεμιέρας- υπεύθυνη για την ομάδα παραγωγών και σκηνοθετών της ταινίας Mama Africa.

Σεπτέμβριος 2012- Μάρτιος 2013: Erasmus στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου- στα πλαίσια των μαθημάτων, συμμετοχή στην οργάνωση και πρωώθηση του Krass Festival στο πολιτιστικό κέντρο Kampnagel του Αμβούργου.

Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2013: Εθελοντική εργασία στο φεστιβάλ Transmediale- New Media, Audiovisual Arts στο Βερολίνο- assistant curator και εργασία στο info point.

Σεπτέμβριος 2012, Απρίλιος 2013: Παραχώρηση 2 ζωγραφικών  έργων, ως εξώφυλλα στα βιβλία "Ο θεός της Φιλοθέης" και "Ο νομομαθής λέοντας" του Κωσταντίνου Πικραμένου, εκδόσεις Έναστρον.

Απρίλιος 2012- Σήμερα: Υπεύθυνη για τη διαχείριση των social media στο φεστιβάλ Athens Video Art, στα πλαίσια πρακτικής.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά (Michigan Proficiency), Γερμανικά (Goethe Zertifikat B2)

 

 

Εικαστικές Τέχνες.

Ζωγραφικά έργα μικρού μεγέθους, διαστάσεων 20 επί 30 κατά προσέγγιση, μικτής τεχνικής, με βάση χαρτί ακουαρέλλας.

Η θεματική των ζωγραφικών έργων μπορεί να προσληφθεί διαφορετικά ανάλογα με την ανάγνωση που επιτρέπει ο καθένας, αφού τα έργα είναι αφηρημένα, χωρίς κάποια τάση για ρεαλιστική απεικόνιση ή λογική ροή. Στα έργα αναγνωρίζονται ίσως οι γραμμές των πόλεων, των προσώπων και του σώματος, κυρίως του γυναικείου, που αποτελούν και τα σημεία αναφοράς μου. Ωστόσο, τα σχέδια είναι απολύτως ανοιχτά σε προσεγγίσεις και αναγνώσεις.

Τα σχέδια αν και θεματικά δεν έχουν συγκεκριμένη τάση ή δόση αυστηρότητας, τεχνικά είναι ριζικά λεπτομερειακά και ακριβή. Ως κύριο υλικό χρησιμοποιώ το μαύρο πενάκι, που αποτελεί και τη βάση σε σχεδόν όλα τα σχέδια. Σε αρκετά έργα κυριαρχεί η διχρωμία άσπρου μαύρου, και σπάνια κάποιων αποχρώσεών του, μέσα από το κάρβουνο. Στα σχέδια με χρώμα χρησιμοποιώ μικτή τεχνικη και υλικά, όπως η τέμπερα και το ακρυλικό αλλά και oil pastels ή μαρκαδόρους.


Συμμετέχει στο Athens Fringe Live με το:

Farewell

Εικαστικές Τέχνες: Ζωγραφική/ Φωτογραφία/ Εγκατάσταση/ Γλυπτική
Χώρος: Βρυσάκι
Ημερομηνία: Δευ, 2013-06-10 11:00 - Κυρ, 2013-06-16 20:00
Farewell
photo credit: Ερασμία Καδινοπούλου Αστερίου

Το Farewell αποτελεί τη θεματική μιας αφήγησης, η οποία γίνεται μέσα από έργα ζωγραφικά και ακολουθεί μία πορεία χρονική και παράλληλα άχρονη, αφού κανένα από τα έργα δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα σημείο ρεαλιστικά. Τα έργα δυναμικά και συλλογικά, οδηγούν στο σημείο "Farewell", που αποτελεί και το κοινό σημείο αναφοράς τους, την ίδια στιγμή όμως είναι ανεξάρτητα, μπορούν να γίνουν αντιληπτά αυτόνομα στην εξέλιξη της αφήγησης αυτής. Όπως γράφω και στις προδιαγραφές, το έργο αποτελεί ένα σύνολο ολοκληρωμένο από μικρότερα έργα και θα ήθελα αν είναι δυνατό, να καταφέρουμε να παρουσιαστεί σαν μια ολότητα.

Συντελεστές

Γερακίδη Ιωάννα